Haber

ABD, Ukrayna’ya 600 Milyon Dolarlık Yardım Paketini Açıkladı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in ziyaretinden sadece bir gün sonra Ukrayna’ya 600 milyon dolarlık yeni yardım paketini duyurdu ve 1 milyar dolarlık yeni askeri ve insani yardım sözü verdi.

Pentagon, çeşitli silah ve askeri teçhizat alımında kullanılması amaçlanan uzun vadeli yardım paketinin Ukrayna Güvenlik Yardım Girişimi (USAI) aracılığıyla sağlanacağını bildirdi.

Ukrayna hava savunma sistemlerinin sürdürülebilirliği ve entegrasyonuna yönelik ekipmanlar, Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) ekipmanları, top mermileri, elektronik harp araçları, imha mühimmatları ve mayın temizleme ekipmanlarını içeren pakette, eğitim ve bakım faaliyetleri de yer alacak. .

Blinken 1 milyar dolarlık yardım açıkladı

Söz konusu yardım paketi, Blinken’in Ukrayna ziyareti sırasında ülkeye 1 milyar dolarlık yeni bir yardım paketi açıklamasından ve son haftalarda Ukrayna’nın Rusya’ya yönelik saldırısında ilerleme kaydedildiğini bildirmesinden bir gün sonra geldi.

Blinken, ABD’nin Ukrayna’ya 1 milyar dolarlık yeni yardım paketini açıklarken, “Son haftalarda devam eden karşı saldırı ivme kazandı. Ukrayna’ya vereceğimiz yeni yardımla bu ivme daha da hızlanacak.” terimini kullandı.

Söz konusu yardım paketi kapsamında Ukrayna’ya 175 milyon dolarlık savunma yardımı verilecek. Bu yardım, Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) füzelerini, Cirit zırh delici füze sistemlerini, tanksavar sistemlerini ve Abrams tankları için uranyum tankı mühimmatlarını içeriyor.

Ayrıca yeni açıklanan paketin 300 milyon doları Rusya’dan alınan bölgelerde düzenlemenin kurulmasına yönelik kolluk kuvvetlerini de içeriyor.

Paketin 100 milyon doları “dış askeri finansman”, 206 milyon doları ise insani yardım olarak verilecek. Geri kalanı Ukrayna’nın uzun vadeli ihtiyaçları için inşa edilecek.

haber-babadag.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu