Ekonomi

Spot BTC ETF’lerde son durum: SEC’ten yeni talimat, Grayscale’in pazar payı ve yeni rekor

Investing.com – Spot Bitcoin ETF pazarındaki hareketlilik Bitcoin piyasasını yönlendirmeye devam ediyor. Son raporlar dünkü işlemlerde de yeni bir rekor kırıldığını gösterirken Bitcoin’in fiyat keşfi sürüyor. Diğer yandan Grayscale’in ETF’indeki çıkışlar neticesinde şirketin ETF pazarındaki hakimiyeti her geçen gün azalıyor. Bitcoin ETF’lerle ilgili diğer bir gelişme ise SEC’in SkyBridge’in ETF başvurusunu geri çekme talimatı vermesi oldu.

Spot Bitcoin ETF girişlerinde yeni bir rekor kırıldı

BitMEX Research’ün paylaşımına göre dün ETF ürünlerine 1 milyar doların üzerinde net giriş gerçekleşti. 10 ETF ürünü arasında BlackRock liderliğini korurken 849 milyon dolar girişle rekorun kırılmasındaki en büyük katkıyı sağladı. Rapora göre 10 ETF’den sadece ikisinden çıkış görülürken Invesco’nun BTCO ürününden 20 milyon dolara yakın itfa gerçekleşti. Diğer çıkış görülen ETF olan GBTC’den ise 79 milyon dolarlık fon çekildi. Tabloya göre GBTC’den dünkü çıkışlar 26 Şubat’tan bu yana en düşük çıkış miktarı olarak dikkat çekti.

Öte yandan Grayscale’in fonundan itfalar devam ederken dünkü çıkışlardan sonra şirket tarafından yönetilen spot Bitcoin ETF’in pazar payı ilk kez %50’nin altına düştü. Dune Analytics tarafından sağlanan istatistiklere göre, Grayscale Bitcoin Trust’taki (GBTC) varlıklar (AUM) dün itibarıyla 28,5 milyar dolara geriledi. 11 Ocak’ta başlayan spot ETF ticaretinden bu yana GBTC’den 11,12 milyar dolarlık çıkış gerçekleşirken BlackRock’ın IBIT’i bu süreçte 11,44 milyar dolar topladı ve şu an varlık yönetim devi, Spot Bitcoin ETF pazarında Grayscale’in en büyük rakibi konumunda bulunuyor.

Spot Bitcoin ETF’lere yönelik net girişin önceki güne göre iki katına çıkarak rekor kırmasıyla birlikte Bitcoin fiyatı da 73.000 dolar seviyesinde yeni rekorunu belirledi.

SEC, SkyBridge Capital’e Bitcoin ETF başvurusunu geri çekme talimatı verdi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), varlık yönetimi şirketi SkyBridge Capital’in Bitcoin ETF’si “First Trust SkyBridge Bitcoin ETF Trust” için yaptığı başvuruyu geri çekmesini emretti.

Bildirime göre SkyBridge’in ETF’i bir yıla yakın süredir başvuru aşamasında dururken değerlendirmeye alınmadı. SEC, şirketin başvurusunun ETF onay sürecinde talep ettiği değişiklikleri yerine getirmediğini beyan ederek askıya alındığını bildirirken beyanın 12 Mart itibarıyla zaman aşımına uğradığını belirtti.

haber-sivasli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu